مکان های تاریخی تهران کجاست؟

معرفی کامل امامزاده داوود(ع)

امامزاده داوود (ع) کجاست؟

در امامزاده داوود از چه چیزهایی دیدن کنیم؟ تهران یکی از شهرهای بزرگ کشور است که علاوه بر داشتن جاهای دیدنی و تاریخی فراوان در داخل شهر، جاهای دیدنی بسیاری نیز در اطراف خود جای داده است. یکی از این جاذبه‌های گردشگری امامزاده داوود (ع) است که افراد زیادی از زمان‌های قدیم برای گردش و زیارت به آنجا می‌رفتند. این امامزاده در اطراف خود دیدنی‌های زیادی از جمله آبشارها و دره‌های سرسبز را برای بازدید و گشت و گذار دارد. با اینکه مسیر رسیدن به امامزاده دشوار است، ولی طرفداران زیادی دارد.

امامزاده داوود (ع) کجاست؟

امامزاده داوود یکی از اماکن زیارتی تهران است که در شمال غرب پایتخت و در بخش کن واقع شده است که در طول سال پذیرای گردشگران و مسافران زیادی از شهرهای مختلف است. این امامزاده به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خوب و بهره‌گیری از آب و هوای مساعد یکی از بهترین جاهای دیدنی اطراف تهران محسوب می‌شود. جاده قدیم امامزاده داوود در ۶ کیلومتری توچال و منطقه فرحزاد قرار گرفته که حدود ۱۵ کیلومتر است و آسفالت نشده است و طبیعتی شگفت‌انگیز و مناظری چشم‌نواز دارد.

آدرس و شماره تماس امامزاده داوود (ع)

شماره تماس۰۲۱۴۴۳۹۳۱۱۳
ساعت فعالیتشبانه روزی
آدرستهران، بخش مرکزی کن، جاده سولقان

امامزاده داوود کیست؟

طبق روایات بسیار، امامزاده داوود با ۱۱ پشت به امام حسن مجتبی (ع) می‌رسد و نام اصلی ایشان شرف‌الدین داوود‌الحسنی است که به همراه امام رضا و سایر بستگانش به ایران آمده و کشته شده است، البته این نسبت به طور دقیق مشخص نیست، روایتی نیز وجود دارد که امامزاده داوود یکی از نوادگان امام زین العابدین (ع) است. به روایات بسیار سال تولد ایشان ۴۴۰ هجری قمری و شهادت وی در سال ۴۸۰ هجری قمری بوده است. امامزاده داوود یک دانشمند نمازگزار بوده که بعد از شهادت امام حسین (ع) مجبور به مهاجرت به ایران شده است.

تاریخچه امامزاده داوود (ع)

امامزاده داوود یکی از مکان های زیارتی و تفریحی پایتخت است که از دو مسجد تشکیل شده است که هر دو مسجد به بنای اصلی و بقعه امامزاده داوود ختم می‌شوند. در زیر بقعه هشت ضلعی سردابی وجود دارد که در دوران پادشاهی صفویان احداث شده است و پیکر مبارک امامزاده داوود در آنجا دفن شده است. بنای اولیه آرامگاه در دوران قاجار ساخته شده و بر روی در ورودی امامزاده اشعاری حک شده که در آن از فتحعلی شاه قاجار نام برده شده است. ضریح زیبا و ساده این امامزاده ۲/۵ متر طول و ۱/۳۰ متر عرض دارد و به ضریح جعفری شهرت دارد. امامزاده داوود هم‌اکنون در مالکیت امور خیریه و اوقاف بوده و در ۳۰ اردیبهشت سال ۱۳۱۵ به ثبت ملی رسیده است. ساختمان این امامزاده بر اساس الگوی اصلی بناهای آرامگاهی ساخته شده و بنایی قدیمی و سنتی دارد. متاسفانه سیل 6 مرداد 1401 خساراتی را به این امامزاده وارد کرد که به همت خادمان امامزاده و خیرین مرمت شد.

امامزاده داوود (ع)
امامزاده داوود (ع)

تاریخ احداث و معماری امامزاده داوود (ع)

تاریخ احداث۱۸۲۵ هجری قمری
تاریخ ثبت ملی30 اردیبهشت 1315 هجری
دوره ساختقاجار و صفویان
سبک معماریصفوی، قاجاری
سال‌های مرمت۱۲۴۵، ۱۳۳۸، ۱۴۰۱

دسترسی به امامزاده داوود (ع)

برای رسیدن به امامزاده داوود باید از وسایل نقلیه‌هایی که در میدان آزادی و شهران وجود دارند اقدام کنید. در ادامه سه مسیر دسترسی به امامزاده داوود (ع) را معرفی خواهیم کرد.

  • مسیر اول: بهترین راه دسترسی به امامزاده داوود مسیر اول است که باید در بزرگراه آبشناسان و با رسیدن به فلکه اول شهران به سمت فلکه دوم بپیچید و از آنجا مسیر سولقان را در پیش گیرید. این مسیر حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت دیگر شما را به امامزاده داوود می‌رساند.
  • مسیر دوم: از بزرگراه یادگار امام به سمت جاده فرحزاد بروید و از آنجا جاده امامزاده را ادامه دهید. حدود یک ربع بعد به تپه سلام خواهید رسید از این تپه به راحتی می‌توانید گنبد امامزاده را ببینید.
  • مسیر سوم: مسیر سوم یکی از مسیرهای کوهنوردی تهران است و سختی‌های زیادی دارد و بیشتر کوهنوردان این مسیر را انتخاب می‌کنند. با تله کابین توچال به ایستگاه هفت بروید و از آنجا به طرف قله توچال یکی از بلندترین قله های تهران بروید. مسیرتان را تا قله شاه‌نشین ادامه دهید و از آنجا به امامزاده داوود بروید.

بهترین مسیر به امامزاده داوود، مسیر شهران به سولقان است.

اقامت در امامزاده داوود (ع)

امامزاده داوود یکی از جاهای دیدنی تهران است که مسافران و گردشگران زیادی را از سراسر کشور پذیرا است، به همین علت بخشی از این منطقه به مسافرخانه اختصاص یافته است. مسافرانی که از راه دور برای زیارت و تفریح به امامزاده آمده‌اند، می‌توانند برای اقامت شبانه از این مسافرخانه‌ها و سوئیت‌ها استفاده کنند. این مسافرخانه‌ها امکانات رفاهی خوبی برای گذراندن یک شب در کنار امامزاده دارند. اگر قصد کمپینگ در اطراف امامزاده را دارید، بهتر است نزدیک یکی از روستاهای اطراف تهران در نزدیکی امامزاده اقدام به برپایی چادر کنید و یا از پارک کوهستانی کوهسار برای این منظور استفاده کنید تا بتوانید از امکانات رفاهی آنجا بهره ببرید.

بهترین زمان بازدید از امامزاده داوود (ع)

فصل پاییز و تابستان بهترین زمان بازدید از امامزاده داوود است. در اواخر بهار تا اوایل پاییز سفر به امامزاده بسیار دلچسب است، در این فصول هوا بسیار مساعد بوده و برای طبیعت‌گردی مناسب است. در فصل تابستان هنگامی که اوج گرما پایتخت را فرامی‌گیرد، امامزاده داوود هوایی مطلوب و خنک دارد و از ییلاق های اطراف تهران محسوب می‌شود. در فصل زمستان نیز برف زیادی در این منطقه می‌بارد و جاده‌های اطراف پوشیده از برف و تماشایی می‌شود. در فصل بهار نیز هوا کمی سرد و همچنان برف در کوه‌های اطراف امامزاده مشاهده می‌شود.

بهترین زمان مراجعه به امامزاده داوود، اواخر بهار تا اوایل پاییز است.

دیدنی های اطراف امامزاده داوود (ع)

امامزاده داوود (ع) با توجه به اینکه در منطقه‌ای خوش آب و هوا واقع شده دارای دیدنی‌های جذاب زیادی است که دیدن آنها خالی از لطف نیست. در ادامه برخی از دیدنی‌های اطراف امامزاده داوود را معرفی خواهیم کرد.

جاده امامزاده داوود

جاده امامزاده داوود یا جاده کن به سولقان یکی از زیباترین جاده‌های پایتخت است که مسیری پر پيچ و خم و سرسبز است. این جاده تا امامزاده داوود ۴۵ دقیقه است. جاده دیگری که به این امامزاده منتهی می‌شود، جاده قدیم امامزاده است که ۱۵ کیلومتر است و در منطقه فرحزاد قرار گرفته است. این جاده خاکی بوده و اطراف آن آبشار و مناظر طبیعی زیبایی وجود دارد و برای کوهنوردی مناسب است. در طول مسیر جاده قدیم امامزاده داوود خوراکی‌های خوشمزه و وسوسه کننده‌ای به فروش می‌رسد.

جاده امامزاده داوود
جاده امامزاده داوود

خوراکی های جاده امامزاده داوود

  • بلال
  • باقالی
  • لبو
  • تخمه بو داده
  • چای زغالی
  • لواشک
  • آلوچه

آبشار امامزاده داوود

آبشار امامزاده داوود یکی از جذاب‌ترین دیدنی‌های اطراف امامزاده است که در ابتدای ورودی روستای کن در میان دره‌ای عمیق واقع شده است و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند.

آبشار امامزاده داوود
آبشار امامزاده داوود

بازارچه امامزاده داوود

در فاصله کمی از امامزاده داوود بازاری کوچک وجود دارد که هر نوع کالا و خوراکی از جمله؛ سوهان تازه و داغ، نان‌های سنتی تازه از تنور درآمده، کتاب‌های مذهبی، چادر، سجاده، مهر و تسبیح و غیره برای سوغاتی در آنجا یافت می‌شود. علاوه بر این در بازار امامزاده داوود سبزیجات کوهی، دوغ و آش‌های محلی نیز به فروش می‌رسد که مزه دلچسبی دارند.

شهربازی امامزاده داوود

یکی از تفریحات هیجانی امامزاده داوود شهربازی آن است که با توجه به موقعیت کوهستانی و قرار گرفتن در داخل دره، برای بالا بردن آدرنالین خونتان مناسب است. این شهربازی یکی از جاذبه‌های سیاحتی و تفریحی امامزاده داوود است که گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند.

رستوران های امامزاده داوود

در امامزاده داوود با توجه به مسافران زیادی که دارد، رستوران‌های بسیاری وجود دارد که منوی اصلی آنها نان و کباب داغ است. در این رستوران‌ها تخت‌های سنتی چیده شده و چشم‌اندازی زیبا به فضایی کوهستانی و آب و هوایی خنک دارند. غذاهای این رستوران‌ها که از بهترین رستوران های تهران محسوب می‌شوند، بسیار باکیفیت و خوشمزه هستند.

کاخ ناصری شهرستانک

زیارت امامزاده داوود از روزگاران بسیار قدیم در بین اهالی و بزرگان تهران مرسوم بوده است و اهمیت ویژه‌ای برای پادشاهان داشته است. کاخ ناصری به دستور ناصرالدين شاه به منظور اقامت در نزدیکی امامزاده و به عنوان کاخ ییلاقی در روستای شهرستانک ساخته شده بود. ناصرالدين شاه بعد از زیارت امامزاده داوود برای استراحت و اقامت به این کاخ می‌رفت.

کاخ ناصری شهرستانک کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه بود.

کاخ ناصری شهرستانک
کاخ ناصری شهرستانک

آبشار رندان

آبشار رندان از مرتفع‌ترین آبشارهای اطراف تهران است که در روستای رندان و در میان دره قرار گرفته است. این آبشار در مسیر امامزاده داوود واقع شده و در روزهای گرم تابستان پذیرای گردشگران بسیاری است.

آبشار سنگان

یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی اطراف امامزاده داوود  آبشار سنگان است که برای دیدن آن باید به روستای سنگان بروید. این آبشار و مناظر اطراف آن از بهترین جاهای دیدنی تهران برای جمعه است که افراد زیادی با اتومبیل شخصی برای گردش و تفریح به آنجا می‌روند.

آبشار سنگان
آبشار سنگان

آبشار تالون

یکی دیگر از آبشارهای مرتفع تهران، آبشار تالون است که در روستای تالون در منطقه کن واقع شده است. برای دیدن این آبشار قبل از امامزاده داوود به یک دوراهی خواهید رسید که در سمت چپ به روستای رندان بعد به روستای تالون و آبشار تالون می‌رسید، در کنار آبشار تالون چشمه‌ای وجود دارد که آب آن آشامیدنی است. این آبشار و مناظر اطراف آن در فصل بهار بسیار تماشایی است.

جمع بندی

در این مقاله از بیو تهران سعی کردیم امامزاده داوود (ع)، تاریخچه و دیدنی‌های که در اطراف جای داده است را به طور کامل معرفی کنیم تا در سفر به تهران اگر قصد زیارت و بازدید از دیدنی‌های این امامزاده را داشتید به راحتی بتوانید به آنجا رفته و روزی شاد در محیطی کاملا معنوی تجربه کنید. مناظر طبیعی اطراف امامزاده بسیار زیبا و چشم‌نواز هستند و از بهترین جاهای دیدنی تهران برای عکاسی شناخته می‌شوند، پس در هنگام عزیمت به این مکان زیبا و معنوی حتما دوربین عکاسی همراه داشته باشید.

سوالات متداول درباره امامزاده داوود (ع)

امامزاده داوود (ع) کجاست؟

امامزاده داوود در بخش کن، جاده سولقان واقع شده است.

بهترین زمان بازدید از امامزاده داوود چه زمانی است؟

اواخر بهار تا اوایل پاییز بهترین زمان بازدید از امامزاده داوود (ع) است.

چه جاذبه‌های دیدنی و گردشگری در اطراف امامزاده داوود وجود دارد؟

جاده امامزاده داوود، کاخ ناصری شهرستانک، آبشار رندان، آبشار سنگان، آبشار تالون

دیدنی ها و تفریحات امامزاده داوود (ع) کدامند؟

آبشار امامزاده داوود، بازارچه امامزاده داوود، شهربازی امامزاده داوود و رستوران های امامزاده داوود

بهترین مسیر به امامزاده داوود کدام مسیر است؟

بهترین مسیر به امامزاده داوود، مسیر شهران به سولقان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا